SFO 2013

Sedma Srpska fizička Olimpijada (SFO 2013)  se održava od 18-19. maja 2013. u Novom Sadu pod pokroviteljstvom NIS-a.

Za trideset najboljih takmičara u ovogodišnjem ciklusu takmičenja pod pokroviteljstvom NIS-a biće organizovan letnji kamp u Bečićima.

Učenici iz Srbije koji su pozvani na Srpsku fizičku olimpijadu (kao takmičari ili kao gosti) imaće obezbeđen smeštaj od strane Društva fizičara Srbije. Smeštaj će biti obezbeđen za noćenje u petak 17. maja i subotu 18. maja. Lokacije hotela možete naći na mapi dole.

Takođe će biti organizovan i prevoz iz Beograda za Novi Sad u petak 17. maja (17.30-18.00 okupljanje na Studentskom trgu u Beogradu, na okretnici trolejbusa), kao i povratak iz Novog Sada za Beograd u nedelju 19. maja u večernjim časovima.

Izrada zadataka će se održati u zgradi Naftne industrije Srbije, Narodnog fronta 12, Novi Sad. Biće organizovan i prevoz učenika od smeštaja do mesta izrade zadataka.

Mole se svi učenici (takmičari ili gosti) da slanjem email-a na takmicenja.srednjaskola@dfs.rs daju sledeće informacije:
1) Da li će doći na takmičenje?
2) Da li im je potreban smeštaj u Novom Sadu?
3) Da li će koristiti organizovan prevoz Beograd – Novi Sad – Beograd?

Gosti iz stranih država i nastavnici koji žele da prisustvuju će sami snositi troškove smeštaja i puta. U organizovanom prevozu od Beograda do Novog Sada biće izvestan broj mesta za nastavnike.

Program takmičenja za učenike takmičare možete učitati ovde. Program takmičenja za učenike-goste možete učitati ovde. Program takmičenja za nastavnike možete učitati ovde.

Eksperimentalni zadatak sa SFO2013 može se učitati ovde, a njegovo rešenje ovde.

Konačni rezultati eksperimentalnog dela takmičenja se mogu pogledati ovde.

Zadaci sa teorijskog dela i njihova rešenja se mogu pogledati ovde i ovde.

Konačni rezultati takmičenja mogu se pogledati ovde, a rezultati sa detaljnim rasporedom poena po zadacima ovde.

Na mapi koja sledi nalazi se mesto održavanja takmičenja (zgrada NIS-a, Narodnog fronta 12 – crveni marker) kao i tri hotela u kojima će takmičari biti smešteni: www.dashstarhotel.com (žuti marker), www.hotelrimski.com (zeleni marker) i www.gymnas.rs (plavi marker).


View SFO 2013 in a larger map

 

Zatvoreno za komentare.