Opštinsko takmičenje za učenike srednjih škola 2018

Takmičenje se održava u nedelju, 25. 02. 2018. godine, sa početkom u 9 časova. Izrada zadataka traje 180 minuta, računato od trenutka kada su zadaci podeljeni učenicima. Molimo vas da striktno poštujete satnicu takmičenja.

Svi učenici koji učestvuju na takmičenju pre početka takmičenja moraju da potpišu (za maloletne učenike treba potpis  roditelja) izjavu o prihvatanju javnog objavljivanja podataka neophodnih za regularno održavanje takmičenja. Izjava se čuva u školskoj dokumentaciji. Formular Izjave možete učitati na sajtu takmičenja.

Izveštaj sa rezultatima takmičenja u elektronskoj i pisanoj formi dostaviti odmah po završetku takmičenja okružnoj komisiji  koju formiraju nastavnici po okruzima uz pomoć podružnica DFS i odeljenja Ministarstva. Rezultati se dostavljaju isključivo na formularu koji možete skinuti sa sajta. Molimo vas da sve tražene podatke upišete u formular.

Svim učenicima i nastavnicima želimo uspešno takmičenje!

Zadatke i rešenja možete pogledati ovde:

prvi, drugi, treći i četvrti razred.

Ispravke:

U trećem zadatku za prvi razred za obe kategorije, treba da stoji da čamac drži kurs pod uglom… što je ispravljeno u poslednjoj verziji.

U četvrtom zadatku za prvi razred fermionske kategorije, greškom je dat pogrešan broj kao granica za kašnjenje drugog sata. Molimo opštinske komisije da svim učenicima koji su zaključili da zadatak nema rešenje, zadatak priznaju kao tačan.

U četvrtom zadatku pod (b), za drugi razred fermionske kategorije, greškom je u rešenju ostala univerzalna gasna konstanta, R. Ne treba da je bude!

U trećem zadatku pod (a), za treći razred fermionske kategorije, u izrazima za potencijale greškom je izostao kvadrat dužina, i brojni faktor ispred (1/2). Ispravljena rešenja će uskoro biti objavljena.

Izvinjvamo se zbog ovih omaški.

 

 

 

 

Ovaj unos je objavljen pod Obaveštenja. Zabeležite stalnu vezu.

Zatvoreno za komentare.