Rezultati 2021

Kao i prošle godine prvi nivo Turnira mladih fizičara – dopisno takmičenje – odvija se u tri etape: video prijavljivanje, prvi eksperiment i dopisno takmičenje.

Video prijavljivanje: Prijava za ovogodišnji ciklus Turnira mladih fizičara odvijala se tako što su učenici pripremili kratak video snimak u kome je demonstriran jedan od ovih 17 fenomena. Ukupan broj pristiglih video prijava je 60 poslatih od strane 27 učenika. U nastavku je grafički prikaz pristiglih prijava po zadacima, kao i raspodela učenika  po razredima .

Ovaj stadijum takmičenja bio je i svojevrsno mini takmičenje za sebe, jer su svakog ponedeljka objavljivana po dva aktuelna zadatka za datu nedelju, a učenici se takmičili u sledećim kategorijama (1) najbolja demonstracija fenomena iz zadatka po mišljenju žirija, (2) najviše poslatih različitih video demonstracija, i (3) video sa najviše lajkova (za svaku nedelju). Lista nagrađenih  učenika po kategorijama je u nastavku

Najbolja demonstracija fenomena iz zadatka po mišljenju žirija

Kosta Mirković

VI beogradska gimnazija

Zadatak 15

Najviše poslatih različitih video demonstracija

Iva Pešić

VI beogradska gimnazija

Zadaci 11, 12, 6, 10, 17, 14, 15, 5

Milica Radičević

VI beogradska gimnazija

Zadaci 12, 7, 6, 10, 17, 15, 2, 5

Kosta Mirković

VI beogradska gimnazija

Zadaci 6, 10, 17, 14, 15, 13, 9, 5

Video sa najviše lajkova (za svaku nedelju)

Petar Damjanović Užička gimnazija

Zadaci 1 i 5

I i II nedelja

Viktorija Kitanović

Gimnazija “9. maj” Niš

Zadaci 2,15,10 i 6

III, IV, V i VI nedelja

Iva Pešić

VI beogradska gimnazija

Zadatak 12

VII nedelja

Pobedničke video snimke, a i sve ostale  možete pogledati  na  fejsbuk stranici Turnira mladih fizičara. Čestitamo svim taknmičarima na dosadašnjim sjajnim rezultatima i izuzetnim video snimcima koje ste nam slali! Nadamo se da ste uživali u istraživanjima i da se kao i mi radujete nastavku istraživanja.

Nastavak takmičenja se odigrava u zatvorenoj onlajn grupi, a periodična obaveštenja o napretku takmičara biće objavljivana ovde, ali i na društvenim mrežama.

 

Zatvoreno za komentare.